Плазмотерапията - най-естествената процедура, с която се стимулират растежните фактори на кожата

 

Науката зад плазмотерапията

През 1953 г. американският биохимик Стенли Коен и италианската изследователка в областта на невробиологията Рита Леви-Монталчини откриват факторите на растеж. 33 години по-късно те получават Нобелова награда за достижението си.

Днес лекарите успешно прилагат знанията на изследователите. При плазмотерапията се използва частта от плазмата с най-висока концентрация на тромбоцити. Тромбоцитите се образуват, когато цитоплазмените фрагменти на мегакариоцитите (които са големи прогениторни клетки в костния мозък и източник на тромбоцитите), се освобождават в кръвообращението по време на своето стареене. Тромбоцитите съдържат два уникални вида гранули-Алфа-гранули и плътни гранули. В алфа-гранулите има различни хемостатични протеини (отговарящи за кръвосъсирването), както и растежни фактори, и цитокини. Плътните гранули съдържат фактори, които стимулират тромбоцитната агрегация (ADP, калций, серотонин). Активиране на клетките в плазмата предизвиква изхвърлянето на съдър жанието на гранулите. С други думи, плазмата изисква активиране, за да започне каскада от biohimichni reakcii, които водят до stimulirane sinteza na nov kolagen I възстановяване turgora na kojata

Плазмотерапията в естетичната медицина

Човешкият организъм е кладенец за полезни вещества и плазмотерапията успешно използва потенциала му да съхранява младостта. „Вампирският лифтинг“ е високотехнологичен и същевременно съвсем естествен метод за подмладяване. Използват се единственото естествените ресурси на организма.

Плазмата се състои от 90% вода и 10% от разтворени в нея биологични активни вещества: белтъци, аминокиселини, витамини, минерали, хормони, хранителни компоненти - глюкоза и липиди. Този "коктейл" е в основата на всяка жива клетка. Инжектирането на собствена плазма , обогатена с активни тромбоцити, активира цяла каскада от биохимични реакции. Наблюдава се естествена биостимулация на клетките от всички структури на кожата: колагенови и еластинови влакна се подхранват, овлажняват и обновяват.

Кожата буквално се изпълва със сила и здрава: подобрява се външния й вид, наблюдава се видимо уплътняване, изпъване, изравняване на тена, намаляване на пигментацията.

Ефективна ли е плазмотерапията?

Плазмотерапията е дългогодишно изследвана и прилагана в сферата на имплантологията.В естетичната дерматология е доказано, че PRP води до цялостно подмладяване и лифтинг без хирургична намеса. При терапията се активират здравето и младостта на кожата отвътре, което от своя страна води до положителни промени във външния вид.

Какви резултати да очакваме?

Плазмотерапията гарантира кадифена, нежна имлада кожа като естествен резултат, основан на физиологията на тъканите и включването на техния потенциал в обновлението им. Терапията е подходяща и за мъже, и за жени на всяка възраст като метод за профилактика на възрастови изменения, подмладяване и леение на кожата. Препоръчва се PRP да започне около 30-тата година.

Кога да очакваме видим ефект?

Резултатът от процедурата в зоните на инжектиране е видим веднага: кожата се изпълва собем, възвръща равния си "прасковен" нюанс, релефът се заглажда. Общият ефект се разкрива след 3-4 дни и постепенно се засилва, когато след месец достига максимален естетически реултат. Кожата става по-еластична, изчезват фините линии и бръчици, общият външен вид изглежда по-здрав и сияещ.

Препоръчва се курсът да включва 4-6 процедури с интервал от 2-3 седмици помежду им.

Може ли да се комбинира с други anti age процедури?

Плазмотерапията може хармонично да допълни всеки курс от процедури в естетичната медицина. Инжекциите с обогатена плазма се препоръчват при подготовка на кожата и след лазерни процедури, фотоподмладяване, химически и лазерен пилинг, RF лифтинг, мезотерапия, мезолифт. Често се включва и като етап в курса на лечение на акне.

Препоръки

Øне е необходима предварителна подготовка;

Øдобре е да се изпият 2-3 чаши вода няколко часа преди терапията. Това подпомага получаването на по-голям обем плазма;

Øдобре е терапията да се извърши на гладно, или поне пациентът да не е приемал мазни храни няколко часа по-рано;

Øизбягвайте алкохол и цигари преди процедурата;

Øне се препоръчва в първите 2-3 дни от менструацията;

Øизбягвайте слънчево излагане 14 дни преди терапията, превантирайте с висок слънцезащитен фактор;

Øслед плазмотерапията е препоръчително ограничаването за 2 дни на физически активности като фитнес и басейн;

Øизбягвате загряващи процедури (парна баня, сауна, горещ душ) поне седмица. Солариум също.

Противопоказания

ØЗаболявания на кръвта;

ØОстри инфекциозни заболявания;

ØБременост и кърмене;

Øтежки бъбречни заболявания;

ØКоронарна болест на сърцето и хипертония 3 степен;

ØПрием на медикаменти.