RegenKit® - BCT

 

Автоложна плазма богата на тромбоцити

RegenLab A-PRP

Технологията обработва собствената кръв на пациента, за да използва тромбоцитите, клетките и протеините за индикации в различни направления на медицината – ортопедия, спортната медицина, лечение на рани и естетика.

Тромбоцитите са  ключов фактор за регенеративните процеси на твърдите и меки тъкани. Те осигуряват жизнено важни растежни фактори (FGF, PDGF, TGF-ß, EGF, VEGF, IGF), участващи в:

• Миграцията, диференциацията и пролиферацията на стволовите клетки.

• Стимулацията на клетки, като фибробласти и ендотелни клетки, които индуцират образуването на нов екстрацелуларен матрикс и неоваскуларизация.

Плазмата съдържа множество фактори, които са много важни за оцеляването на клетките, като хранителни съставки, витамини, хормони, електролити и протеини. Сред плазмените протеини са важните за коагулационния процес и генерирането на фибринов полимер молекули, които служат като основа за миграцията, диференциацията и пролиферацията на клетките.

A-PRP се използва и в комбинация с прясно екстрахирани клетки (костен мозък, мастна тъкан, кожни клетки ...) 

Предимства на плазмата, богата на тромбоцити:

• Автоложна, поради което не е имуногенна

• Освобождаване на основните растежни фактори, участващи във възстановяването и регенерирането на тъканите

• Редуциран риск от инфекции

• Подобрение на микроваскуларизацията

• Стимулиране на мезенхимните стволови клетки

• Стимулиране на растежа на фибробласти и производството на колаген

• Ускоряване на процеса на зарастване, редуциране на болката и времето на хоспитализация

 

RegenKit®  се състои от стерилни епруветки за еднократна употреба, игли, прехвърлящи устройства и спринцовки, опаковани в еднократна двойно стерилна опаковка.

Поради голямото разнообразие от клинични индикации, които са обширно описани в литературата, става ясна необходимостта да се произвеждат различни китове, всеки съдържащ компоненти, нужни за конкретната процедура с PRP.

По този начин процедурата е по-безопасна за лекаря и за пациента, като се намалява риска от объркване, злоупотреба и т.н.

Интегритет и функционалност на тромбоцитите в RegenKit® A-PRP®:

  • Отговарят на специфична активация с ADP с повишена експресия на P-селектин (CD62P) върху мембраната си.
  • Устойчиви на хипотоничен стрес.
  • Агрегират в присъствието на колаген.

 

Мембрани

Универсалността на Regen Lab китове позволява получаването на автоложен серум или фибринов съсирек с подходяща форма и текстура, според различните нужди на специалистите, чрез PRP ex vivo активиране с калциев глюконат и/или RegenATS автоложен серум.
Чрез RegenFibrin Polymer китовете се получават дълги цилиндрични съсиреци, с които могат да се третират дълбоки рани и са достатъчно твърди, за да бъдат манипулирани ендоскопски и зашивани. RegenKit мембраната издържа на хирургичен шев и може да устои при сериозно разтягане, например при операция на сухожилия.
 

Меките биологични превръзки за лечение на рани, могат лесно да бъдат получени с желания диаметър и дебелина, съответстващи на размера на раната.

 

Тромбоцитен гел

Когато се активира Regen Lab A-PRP® с RegenATS автоложен серум се образува лепкав тромбоцитен гел. Regen Lab Plus китовете са предназначени за приготвянето именно на такъв гел. При интрадермално инжектиране, тромбоцитния гел действа локално на мястото на убождането, като предотвратява тромбоцитна дифузия. Смесен с костен заместител, формира лепкава паста, която служи за запълване на костни дефекти, осигурявайки биологично активна субстанция за костна реконструкция.

RegenKit Surgery служи за приготвяне на биологично лепило, което комбинира лечебните предимства на PRP-лечението с ефекта на фибриновото лепило. Regen Spray с апликатор позволява миксирането на Regen Lab A-PRP с RegenATS серум с фиксирано съотношение за хирургично приложение. Тъй като това лепило е напълно автоложно, без продукти от животински произход и без химически стабилизатори, се избягват страничните ефекти, които могат да се получат при употребата на фармацевтични препарати. Освен това, антимикробното действие на А-PRP позволява да се предотврати появата на инфекции или да се бори с вече съществуващи.