SkinVisc

 

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселинаeестествен линеен полизахарид, широко разпространен в човешките тъкани, който изгражда основната част на екстрацелуларния матрикс. ХК може да бъде открита най-вече в епителната, съединителната и нервната тъкан и следователно има важна биологична роля за изграждането на тъкани като кожата и ставния хрущял.

Хиалуроновата киселина е важен компонент в състава на кожата. Тя е основен фактор за подобряване на еластичността на кожата и допринася за хидродинамиката на тъканите като създава пространство за движение на клетките; регулира трансфера на микронутриенти, метаболити и хормони между клетките и стимулира миграцията и пролиферацията на фибробластите, в следствие на което и образуването на колаген. 

  

SkinVisc

 

SkinVisc Kit е предназначен за интрадермално инжектиране за хидратация на кожата и вискосуплементация

Всяка спринцовка SkinVIsc съдържа хиалуронова киселина (1550 kDa) гел, с концентрация 2% във фосфатен буфер.

Количеството на хиалуронова киселина в кожата постепенно намалява с възрастта, което води до образуването на бръчки, намаляване на еластичността на тъканите и дехидратацията.

Когато се инжектира в кожата, под формата на гел, дългите влакна на хиалуроновата киселина абсорбират вода и образуват обем. Поради тази причина филърите с хиалуронова киселина стават предпочитан материал в козметичната медицина за третиране на меки тъкани и дермални корекции. 

Способността на ХК да задържа вода в обем до 1000 пъти над собствения й, я прави идеалната субстанция за осигуряване на хидратация и добавяне на обем в кожата.